President-directeur Wim van der Leegte van de VDL Groep en voorzitter Boy Swachten van het Kempisch Bedrijvenpark hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van een kavel van 5 ha op het Kempisch Bedrijvenpark.

President-directeur Wim van der Leegte: “Het Kempisch Bedrijvenpark biedt goede mogelijkheden onze groeiambitie te realiseren. De strategische ligging ten opzichte van de snelweg, onze klanten en onze overige vestigingen is een pré. Het is een mooi terrein geworden, waar het goed is om te werken en veel aandacht is besteed aan de inrichting. We voelen ons thuis in de Kempen. Onze roots liggen hier. Het is er goed toeven voor een industrieel bedrijf.“

Voorzitter Boy Swachten: ”VDL Groep is van grote betekenis voor de regionale economie. Het bestuur van het KBP is erg blij met deze verkoop aan VDL, die getuigt van vertrouwen van ondernemers in de Kempen en in de toekomst. Een bedrijf dat is ontstaan en gegroeid in de Kempen; daar is het KBP voor bedoeld. We zien dat er ook van verschillende andere bedrijven concrete belangstelling is voor een kavel op het KBP. De strategie om ook in tijden van crisis fors te investeren in bedrijventerreinen en infrastructuur heeft gewerkt.”

De VDL Groep is een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten. Het is een bundeling van flexibele, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. De kracht van de VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. Sinds de oprichting in 1953 is de VDL Groep uitgegroeid tot een onderneming met 79 bedrijven, verspreid over 16 landen en met ruim 7.600 medewerkers. In 1962 kwam VDL Groep naar Hapert en daar werken nu zo’n 600 medewerkers bij 6 verschillenden bedrijven.

VDL Groep is na Squall International en Diffutherm het 3e bedrijf waarmee een verkoopovereenkomst werd gesloten.