Keurmerk Veilig Ondernemen

Kempisch Bedrijvenpark is een hoogwaardig, duurzaam en veilig bedrijvenpark. Het ontwerp van het KBP heeft al in 2009 het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor nieuwe bedrijventerreinen ontvangen. Bedrijventerreinen komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal. Veiligheid was en is bij de ontwikkeling en het parkbeheer van KBP een belangrijk item.

Camerabeveiliging

Naast het Keurmerk Veilig Ondernemen is KBP ook uitgerust met een state of the art camerabewakingssysteem. Het concept van camerabewaking houdt in dat er op diverse locaties op het bedrijventerrein hoogwaardige beveiligingscamera’s zijn geïnstalleerd die in verbinding staan met de alarmcentrale. Bij ongewenste activiteiten verschijnt een melding en wordt door de centralist de bewakingsdienst aangestuurd. Deze bewakingsdienst is binnen no- time ter plaatse om de melding op te volgen.

Camerabeveiliging

In het concept worden 4 verschillende niveaus onderscheiden:

  • Schil 1: Toegang tot het bedrijvenpark
  • Schil 2: Activiteiten in de openbare ruimte
  • Schil 3: Toegang tot private kavels/gebouwen
  • Schil 4: Interne beveiliging in het bedrijfspand

Overige veiligheidsmaatregelen

De groen borders op KBP vormen samen met de watergangen en sloten een natuurlijke afscheiding voor onbevoegden. Iedere ondernemer is verplicht om zijn kavel te omheinen met een hekwerk. De openbare wegen op KBP worden verlicht met LED-verlichting. Naast een veilige wegenstructuur en verlichting is er ook aandacht voor eventuele calamiteiten op het bedrijvenpark. De onderdoorgang bij het talud aan de A67 zorgt voor een nooduitgang bij calamiteiten. De brandweer en ambulance kan via de fietspaden het bedrijvenpark snel bereiken, zowel vanuit de kern Hapert als vanuit Eersel. Verder is er voor de brandpreventie een loze blusleiding aangelegd aan de achterzijde van ieder perceel en zijn er diverse blusvijvers aangelegd voor voldoende watercapaciteit.

Cqb Beveiliging Bv