Kempisch Bedrijvenpark heeft ruim 8.500m² verkocht aan Van Geel Holding ten behoeve van de uitbreiding van Willems Machinebouw en voor de verplaatsing van Promatec en Pulsemaster. Daarnaast is een aangrenzend perceel gereserveerd voor toekomstige groei.

De drie bedrijven zijn momenteel gevestigd in Bladel en zijn onderdeel van dezelfde groep. De bedrijven hebben veel synergie en zijn actief op het gebied van de machinebouw voor hoofdzakelijk de wereldwijde foodindustrie. Willems Machinebouw levert voornamelijk aan OEM-klanten met als corebusiness de productie en finishing van RVS plaatwerk en lassamenstellingen. Daarnaast biedt het ruimte en capaciteit voor het assembleren van machines of complete systemen met bijbehorend projectmanagement. Promatec is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van product handling systemen, alsook de engineering en realisatie van projecten in de machinebouw. Pulsemaster is gespecialiseerd in Pulsed Electric Field processing (PEF) en streeft naar de toepassing van deze innovatieve technologie in een zo groot mogelijk aantal applicaties in de voedingsmiddelenindustrie. Deze techniek wordt ingezet als conserveringstechniek, maar ook als middel om productieprocessen efficiënter te maken en de productkwaliteit te verhogen. 

Vanwege de aanhoudende groei heeft directeur/eigenaar Marco van Geel besloten een deel van de bedrijfsactiviteiten gefaseerd over te brengen naar het Kempisch Bedrijvenpark. Willems Machinebouw blijft gevestigd in Bladel, maar breidt haar assemblageactiviteiten uit op KBP. Promatec en Pulsemaster verhuizen volledig naar KBP. De nieuwbouw in Hapert biedt ruimte om de groei aan assemblageprojecten op te kunnen vangen en de productie in Bladel verder te optimaliseren. 

Marco van Geel: “Deze koop sluit goed aan bij de doorontwikkeling van onze bedrijven”. “Het KBP heeft goede voorzieningen en we hebben gekozen voor een mooie zichtlocatie aan de Provincialeweg”. 
Waarnemend voorzitter van KBP, Peter Maas: “De ontwikkeling van KBP verloopt gestaag door”. “Ruim 50% van het terrein is inmiddels verkocht”. “Willems Machinebouw, Promatec en Pulsemaster zijn mooie bedrijven met innovatieve machines”. 

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn gestart. Voor de bouw van de eerste fase wordt op korte termijn een omgevingsvergunning ingediend. In de loop van 2019 wordt de nieuwbouw in gebruik genomen. 

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven (minimale kavel 5.000 m²), gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brain-portregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 nu 50% is verkocht.