Waarnemend voorzitter van KBP Peter Maas en directeur/eigenaar van Willems Baling Equipment, Jos Willems hebben vanmiddag een overeenkomst getekend voor de koop van ruim 1,25ha op het Kempisch Bedrijvenpark.

De overeenkomst is getekend tijdens het 25 jarige jubileumfeest van Willems Baling Equipment. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van verpakkingsmachines voor gecomprimeerde verpakkingen. Deze machines worden o.a. toegepast bij het persen en verpakken van isolatiematerialen, potgrond en turf, hooi, stro en houtvezels. Het bedrijf viert dit jaar haar 25 jarige jubileum en is in die korte tijd uitgegroeid tot een wereldspeler in de verpakkingsmachinesindustrie. De afgelopen jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in innovatie en ontwikkeling van nieuwe machines. Deze innovatie werpt nu haar vruchten af met een goed gevulde orderportefeuille. Door de aanhoudende groei van het bedrijf is de huidige locatie op bedrijventerrein de Sleutel in Bladel te krap. Een verhuizing naar het Kempisch Bedrijvenpark biedt het bedrijf de gewenste groeimogelijkheden. De verhuizing wordt gefaseerd vorm gegeven.

Naast ruime productie- en montageruimte bevat het nieuwe gebouw ook kantoorruimte en een trainings- en opleidingscentrum voor eigen personeel, klanten en scholieren.
Jos Willems: “Ons bedrijf heeft alles in huis wat betreft techniek en mechatronica". "We blijven voortdurend inzetten op innovatie en productontwikkeling". "Die kennis en onze machines willen we ook graag inzetten voor de opleiding van jonge enthousiaste techneuten, studenten en scholieren”. “We zijn bijzonder trots dat we de volgende stap van Willems Baling Equipment vandaag bekend kunnen maken aan onze medewerkers, klanten en leveranciers”. 

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn gestart. Voor de bouw van de eerste fase wordt op korte termijn een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.  

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven (minimale kavel 5.000 m²), gelegen in Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 nu ruim 50% is verkocht.