Voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal en voor toekomstige uitbreiding heeft VGI Groep extra bouwgrond gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark. De assemblage- en productiehal die hier gebouwd wordt, zal worden gebruikt voor machinebouw. Het bedrijf groeit daarmee gefaseerd naar een oppervlakte van 3ha.

VGI Groep bestaat uit meerdere bedrijfsonderdelen. VGI-Willems is gespecialiseerd in de bouw en assemblage van machines uit roestvaststaal. Zij doen dit met name voor de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. Het bedrijf levert wereldwijd aan grote klanten. Ze heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in automatisering, duurzaamheid, nieuwe productietechnieken en een aangename werkplek voor ruim 100 medewerkers. Het huidige pand is nagenoeg energieneutraal. Vanwege de groei is het bedrijf toe aan de eerste uitbreiding. De montageactiviteiten die nu in Bladel plaatsvinden verhuizen naar Hapert. In de nieuwe hal worden de machineonderdelen samengesteld, getest en klaargemaakt voor transport.

VGI-Promatec ondersteunt klanten bij de ontwikkeling, engineering en realisatie van machines. Dit bedrijfsonderdeel is gespecialiseerd in automatisering van logistieke processen, zoals machines voor product handling. Bij het bedrijfsonderdeel werken 20 medewerkers.

VGI Groep is in januari 2020 naar het KBP verhuisd en is nu toe aan haar eerste uitbreiding. VGI Groep voorziet ook in de toekomst groei. Daarvoor is extra bouwgrond gekocht. De nieuwbouw van de eerste uitbreiding start begin 2022.