Directeur Pieter van der Leegte van VDL Groep en voorzitter Remco Bosma van het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van VDL Groep op het Kempisch Bedrijvenpark.

Directeur Pieter van der Leegte: “Met de koop van deze tweede kavel op het Kempisch Bedrijvenpark streven we de groeiambitie na van onze lokale bedrijven. Naast VDL Fibertech Industries gaat een van onze bedrijven zich vestigen op het KBP. VDL blijft ook komende jaren flink investeren in huisvesting en uitbreiding. Deze aankoop is daar een onderdeel van. We bouwen graag op het KBP, het is een mooi terrein en daarnaast liggen onze wortels in de Kempen”.

Voorzitter Remco Bosma: “VDL Groep is van grote betekenis voor de regionale economie en de werkgelegenheid. Het bestuur van het KBP is erg blij met verkoop van een tweede kavel aan VDL. Doorontwikkeling en groei van de bedrijven is positief voor de Kempen. VDL is een bedrijf dat is ontstaan en gegroeid in de Kempen; daar is het KBP voor bedoeld. Het gaat goed met het KBP en de uitgifte van de kavels loopt in een prettig tempo”. 

VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf met 104 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ongeveer 17.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. In 1962 kwam VDL Groep naar Hapert en daar werken nu ongeveer 800 medewerkers bij 8 verschillende bedrijven.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Inmiddels is ruim 60% van het bedrijvenpark verkocht en 7% is gereserveerd.