VDL Groep heeft een nieuwe kavel gekocht van 6,8 hectare op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. Op de kavel bouwt het Hapertse bedrijf VD Leegte Metaal een moderne fabriek met uitbreidingsruimte voor de toekomst. Directeur Pieter van der Leegte van VDL Groep en voorzitter Remco Bosma van het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) hebben een overeenkomst getekend voor deze uitbreiding.

VDL Groep kocht in 2012 en 2019 ook grond op het KBP. VDL Fibertech Industries is gevestigd op het bedrijvenpark. De kavel die VDL eerder kocht, is niet toereikend voor de uitbreiding en verplaatsing van VD Leegte Metaal. Daarom is een nieuwe kavel gekocht op het KBP.

VD Leegte Metaal is in 1953 opgericht en is het eerste bedrijf van VDL Groep. Het bedrijf is toeleverancier voor grote turnkey-projecten. De specialisaties zijn zwaar constructiewerk en complexe lassamenstellingen. De klantenkring bestaat onder andere uit OEM'ers voor landbouwwerktuigen, trapliften, trailerbouw, interne transportmiddelen, bagage afhandelingssystemen, telecom en de spoorwegen. Het bedrijf zal zich vestigen op een prominente locatie aan de Provincialeweg op het KBP.

Op de vrijkomende locatie van VD Leegte Metaal op bedrijventerrein Hapert gaat VDL Apparatenbouw uit Eersel verder. De locatie in Eersel wordt ingevuld door VDL Industrial Products uit Eindhoven.

Directeur Pieter van der Leegte: “Door deze stap kunnen drie VDL-bedrijven hun groei in de Kempen realiseren. VDL blijft ook komende jaren investeren in huisvesting en uitbreiding. De koop van de extra kavel is daar een onderdeel van. We investeren graag op het KBP, het is een mooi terrein en onze wortels liggen in de Kempen. We zijn blij dat we ons oudste bedrijf in Hapert kunnen houden”.

Voorzitter Remco Bosma: “VD Leegte Metaal is erg welkom op het KBP en het is mooi om te zien dat hierdoor ook andere VDL-bedrijven kunnen groeien. Doorstroming is belangrijk. Het feit dat VDL blijft investeren in de Kempen zegt wat over ons vestigingsklimaat en onze potentie als slimme maakregio. Dat biedt vertrouwen”.

Impressie nieuwbouw VD Leegte Metaal

Zittend van links naar rechts: Pieter van der Leegte VDL Groep en Remco Bosma, voorzitter KBP

Staand van links naar rechts: Léon Kox, Mathijs Kuijken en Frank Rombouts namens het bestuur van KBP