Onlangs is de aanvraag omgevingsvergunning voor de nieuwe bedrijfslocatie voor Van Dingenen Transport ingediend. Van Dingenen Transport verhuist naar een kavel van ruim 13.000m² op het Kempisch Bedrijvenpark.

Van Dingenen Transport is een Kempisch transportbedrijf met 70 werknemers en een uitgebreid wagenpark. Het bedrijf is in 1937 gestart in Hapert en biedt een breed scala aan diensten op logistiek gebied. De verplaatsing van het transportbedrijf naar het KBP biedt kansen voor groei en is een oplossing voor het knelpunt nabij de kern van Hapert. Van Dingenen is op de oude locatie uit het jasje gegroeid en heeft de opslag van goederen noodgedwongen verspreid over diverse locaties. De oude locatie aan de Wijer wordt ontwikkeld naar woningbouw voor ca. 30 woningen. Het bestemmingsplan voor dit nieuwe woongebied “Dennenoord” is inmiddels door de gemeenteraad vastgesteld. 

De verplaatsing van Van Dingenen Transport maakt onderdeel uit van de afspraken die KBP in 2012 heeft gemaakt met het Kempisch Logistiek Centrum, een samenwerkingsverband tussen diverse transportbedrijven. Door de verplaatsing Van Dingenen Transport is ook dit bedrijf klaar voor de toekomst en zijn zij in staat om op logistiek gebied een totaaloplossing te bieden voor de grote bedrijvigheid in deze regio. De verplaatsing geschiedt in twee fasen: de eerste fase in 2014 en de tweede fase vindt plaats zodra Dennenoord gerealiseerd kan worden.

De eerste fase start in augustus 2014 en wordt opgeleverd medio 2015. Valeres Industriebouw uit Best is geselecteerd als aannemer. Het nieuwe gebouw bestaat uit kantoorruimte voor staf en planning, een warehouse voor op- en overslag van goederen en een expeditieruimte voor crossdocking en distributie. Van Dingenen Transport is een modern nationaal en internationaal transportbedrijf dat logistieke diensten aanbiedt op een hedendaags niveau: van kleinschalig vraaggericht vervoer en overslag tot groot internationaal transport.