Het Kempisch Bedrijvenpark en SchipVast slaan de handen ineen voor de realisatie van een uitkijktoren op het KBP aan de A67, pal aan afrit 29. De uitkijktoren is een landmark voor het bedrijvenpark en wordt onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen.   

De Kempen kent talloze wandel-, fiets,-, ruiter- en menroutes. Ook bij het KBP lopen verschillende routes. De uitkijktoren krijgt een aansluiting op die recreatieve routes. Vanaf 22 meter hoogte is er  onder andere uitzicht op het Kempisch Bedrijvenpark, de snelweg en de Cartierheide. Tijdens de beklimming van de toren wordt het ‘verhaal van de Kempen en het KBP’ gepresenteerd op informatiepanelen en met afbeeldingen.

De uitkijktoren wordt ook voorzien van drie LED schermen. Op deze schermen worden de bedrijven die gevestigd zijn op het Kempisch Bedrijvenpark gepresenteerd en voor advertenties van bedrijven. Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke organisaties en aankondiging van evenementen. Zo wordt de regio geprofileerd.

De mogelijkheid om een uitkijktoren te bouwen op deze plek is opgenomen in het bestemmingsplan.  De aanvraag voor de omgevingsvergunning is inmiddels ingediend. Afhankelijk van deze aanvraag wordt gestart met de bouw van de toren.

De uitkijktoren is een mooie toevoeging aan de ontwikkeling van het bedrijvenpark en wordt een herkenningspunt aan de A67. De toren is ontworpen door Keeris Architecten en wordt gebouwd en geëxploiteerd door SchipVast.