De verkoop is bedoeld om de uitbreidingsplannen van Diffutherm op een aangrenzende kavel te kunnen realiseren.

Onlangs tekende waarnemend burgemeester en voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark Peter Maas een verkoopovereenkomst met CEO van Diffutherm BV, Marc Spekreijse, en de CFO van Diffutherm BV, Ben Bottram, voor de verkoop van een kavel van bijna 1 ha op het KBP. De verkoop is bedoeld om de uitbreidingsplannen van Diffutherm op een aangrenzende kavel te kunnen realiseren. Diffutherm groeit daarmee naar een oppervlakte van 5 ha en borgt toekomstige groei.

Diffutherm BV in Hapert ontwikkelt en produceert al ruim 50 jaar coatings (anticorrosie, anti-steenslag, geluiddempend), lijmen en afdichtingen. De ontwikkeling en productie vinden plaats volgens de laatste technologieën, (milieu)technische normen en volgens de meest recente veiligheidseisen. Het bedrijf is in 2014 verhuisd naar het Kempisch Bedrijvenpark. 

Voor de verdere geplande groei en ontwikkeling van Diffutherm BV met productie van hoogwaardige en duurzame coatings, lijmen en afdichtingen heeft het bedrijf een gefaseerd uitbreidingsplan ontwikkeld. Diffutherm heeft op dit moment 114 medewerkers en is sinds 2013 onderdeel van de Duitse Würth-Groep. 

Marc Spekreijse: “Met deze aankoop hebben we voldoende ruimte voor de verdere groei en ontwikkeling van zowel Diffutherm BV en haar medewerkers als ook voor onze huidige en toekomstige klanten. De focus ligt hierbij op groei in duurzame toepassingen en watergedragen coatings. 

Voor de Kempen is de uitbreiding van Diffutherm ook belangrijk. Peter Maas: ”De uitbreiding van een productiebedrijf als Diffutherm draagt bij aan de groei van de werkgelegenheid in de regio. Het Kempisch Bedrijvenpark is voor dit soort bedrijven ontwikkeld”.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven (minimale kavel 5.000 m²), gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 nu 55% is verkocht.