Op een kavel van ruim 4 hectare op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) te Hapert gaat binnenkort de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie van MS Schippers van start.

De nieuwbouw bestaat uit het hoofdkantoor, een kennis- en innovatiecentrum, bedrijfshallen, een magazijn en een parkeergarage. MS Schippers levert een totaalpakket aan middelen en diensten om een agrarisch bedrijf goed te kunnen managen. Het bedrijf ondersteunt al meer dan 50 jaar de professionele veehouder bij zijn dagelijkse werkzaamheden in de stal. MS Schippers concentreert haar activiteiten op het KBP, zodat zij beter kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Als totaalleverancier voor de professionele veehouderij komt MS Schippers iedere dag in de stal waarin ze samen met de veehouder bekijkt hoe het beter kan. De diverse samenwerkingsverbanden die MS Schippers heeft met instituten en universiteiten zorgen voor het behoud van haar huidige kennisvoorsprong. De afgelopen jaren profileert MS Schippers zich steeds sterker als partner in het terugdringen van antibiotica in de veehouderij.


Hoofdkantoor met oog voor kennis en innovatie
Het nieuw te bouwen hoofdkantoor is ook een innovatie- en kenniscentrum voor de professionele veehouderij en biedt straks, naast kantoorruimte voor ca. 250 medewerkers van de Schippers Groep, ook de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. In het kenniscentrum worden o.a. seminars georganiseerd om kennis over te dragen aan veehouders uit alle werelddelen. Het kantoorgebouw beschikt over diverse moderne faciliteiten, zoals een riante showroom en presentatiezalen. Ook is er ruimte voor startups die voor en samen met MS Schippers nieuwe toepassingen voor de professionele veehouderij ontwikkelen. Voor deze jonge bedrijfjes, die een binding hebben met de veehouderij, wordt binnen het gebouw kantoorruimte en gedeelde faciliteiten geboden.

Bedrijfshallen en parkeergarage
In de bedrijfshallen en het magazijn vindt de opslag en distributie van inkomende en uitgaande goederen plaats. Het magazijn wordt onder andere uitgerust met een geavanceerd en geautomatiseerd orderpickingsysteem. De goederen gaan na oplevering voortaan vanuit Hapert de hele wereld over. Op de kavel wordt ook een tweelaagse bovengrondse parkeergarage gebouwd voor de medewerkers en bezoekers van MS Schippers. De parkeergarage biedt ruimte aan 480 auto’s en wordt ook gebruikt door de nabij gelegen motorcrossclub op wedstrijddagen in het weekend.

De aannemer
De hoofdaannemer voor de nieuwbouw is Willy Naessens Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van onder meer kantoren, logistieke gebouwen en distributiecentra. Zij gaat in samenwerking met Reijrink Staalconstructie aan de slag met de realisatie van de nieuwe bedrijfslocatie van MS Schippers. In februari start de bouw. De ruwbouw zal eind 2020 gereed zijn, waarna de afbouw start. MS Schippers verwacht in de zomer van 2021 te kunnen verhuizen naar haar nieuwe locatie.

Kempisch Bedrijvenpark
MS Schippers verhuist haar hoofdvestiging van Bladel naar het bedrijvenpark in Hapert. Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot, dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden voor grote bedrijven die door willen groeien in eigen regio. Inmiddels is ruim 60% van het bedrijvenpark verkocht.