De nieuwe locatie van Staalmarkt De Kempen is klaar voor gebruik. Het afgelopen weekend zijn de laatste materialen en inboedel verhuisd van Son naar Hapert. Vanaf maandag 16 september is de Staalmarkt vestiging op het Kempisch Bedrijvenpark operationeel.

Staalmarkt Eindhoven gaat Staalmarkt De Kempen heten. Een naam die past bij het regionale karakter van Staalmarkt, dicht bij haar klanten. De naam wordt anders, maar de service blijft hetzelfde. Staalmarkt levert maatwerk in metalen en kunststoffen. Er is met de nieuwbouw een flinke verbetering ten opzichte van de bestaande vestiging in Eindhoven mogelijk. De bouw van de nieuwe vestiging startte in maart 2013. Eind april werd het hoogste punt bereikt en 5 maanden later kan de vestiging al in gebruik worden genomen.

'De verhuizing van de stad naar de Kempen is een bewuste keuze geweest'. Vestigingsmanager René van Kemenade: ‘Onze verouderde locatie in Eindhoven werd gaandeweg minder geschikt en daarom zochten we naar een nieuw onderkomen met meer functionaliteit. We kwamen na onderzoek bij het KBP in Hapert uit.' 'Het bedrijvenpark is door de rechtstreekse verbinding met de snelweg uitstekend bereikbaar en ligt centraal in de Brabantse Kempen'.

Het nieuwe magazijn, waar Staalmarkt 200 ton metalen op voorraad heeft liggen, is een stuk efficiënter dan in Eindhoven. In de logistiek van de vestiging is een enorme efficiencyslag gemaakt. In de loop der tijd is Staalmarkt steeds meer werk uit handen gaan nemen van hun klanten. Ze zagen en bewerken materialen voor opdrachtgevers en beheren desgewenst hun voorraad. Dit principe gebaseerd op lean working hebben ze steeds verder verfijnd en uitgebreid en is bekend als "Staalmarkt Werkplek Service". In de praktijk betekent dit dat de afnemers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten, omdat ze hun logistiek, productie en voorraad deels of volledig bij Staalmarkt kunnen onderbrengen. Dit kan inhouden dat zij machines van klanten bij hun installeren en bedienen. Dit gebeurde al in Eindhoven en dit proces zal zich ook in Hapert verder ontwikkelen. 'Met het grote voordeel dat we nu veel meer capaciteit hebben’, licht René van Kemenade toe. Staalmarkt heeft op de nieuwe locatie diverse zaagmachines staan met onder meer volautomatische band- en cirkelzagen voor verstekzagen. ‘We hebben hoge verwachtingen van de up-to-date logistieke inrichting en de nieuwe kranen waarmee er meerdere vrachtwagens tegelijkertijd geladen kunnen worden’, aldus René van Kemenade.