Op 8 december hebben Cees Waalen, CEO van Pantex Holland en Boy Swachten, voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark, een overeenkomst getekend voor de verkoop van een kavel van 5.000m² op het Kempisch Bedrijvenpark.

De koop is bedoeld voor nieuwbouw van een modern bedrijfspand voor Pantex Holland. Pantex Holland is op dit moment gevestigd in Duizel en is wereldwijd actief op het gebied van animal healthcare. Het bedrijf registreert en verkoopt diergeneesmiddelen met daaraan gerelateerde producten voor de intensieve veehouderij in ongeveer 60 landen voornamelijk buiten de EU. Daarnaast heeft Pantex Holland een divisie met niche-producten voor duiven en hobbyvogels. Op de nieuwe locatie wordt het hoofdkantoor gevestigd met een bedrijfshal bestemd voor productie, opslag en distributie. Door deze investering van de holding Waalen Beheer kan de bedrijfsvoering worden geoptimaliseerd en is er ruimte voor verwachte verdere groei van het familiebedrijf. Er is gekozen voor een betonnen gebouw vanwege de hoogwaardige uitstraling en duurzaamheid. Het binnenklimaat kan efficiënt worden beheerst. Deze bouwwijze biedt tevens voordelen voor de hoge GMP eisen die door de overheid aan de geneesmiddelensector worden gesteld.  

Cees Waalen: “Met de verhuizing naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert kunnen we onze activiteiten concentreren en verder ontwikkelen. Onze mensen krijgen een fijne nieuwe werkplek, met goede toekomstverwachtingen, op een steenworp afstand van de huidige locatie. Ik hoop met deze investering een gezonde basis neer te zetten, met perspectief voor de volgende generatie die er aan zit te komen. We zijn trots op het ontwerp van het nieuwe gebouw en de keuze voor beton levert veel voordelen. De moderne , hoogwaardige en groene inrichting van het KBP was doorslaggevend bij onze keuze en past goed bij ons bedrijf. De bouw start in april 2015 en naar verwachting kunnen we in het najaar van 2015 verhuizen”. 

Voorzitter KBP, Boy Swachten: “Pantex Holland past goed bij de diversiteit aan bedrijvigheid op het KBP”. “Naast de andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in metaal, transport en logistiek, kunststoffen en machinebouw is dit bedrijf een mooie aanvulling”.  “We zijn blij dat we dit bedrijf op het KBP kunnen faciliteren”.

Boy Swachten en Cees Waalen