Op zaterdag 28 september 2013 is het Kempisch Logistiek Centrum op Kempisch Bedrijvenpark officieel geopend.

Wat begon als een onderzoek naar mogelijke verplaatsing en samenwerking tussen meerdere Kempische transportbedrijven, is uitgegroeid tot de realisatie van een full service logistiek centrum op het Kempisch Bedrijven Park.

Van der Heijden Transport ontstond in 1932 in Bladel waar Jan van der Heijden aan de Leemskuilen begon met het vervoer van stro en stenen met paard en wagen. Onder leiding van zijn zoons Ad, Henk en Servaes van der Heijden groeide het bedrijf en in 1982 was men toe aan een nieuw kantoor. Momenteel staat het bedrijf onder leiding van alweer de derde generatie: Gert-Jan van der Heijden en zijn zus Wendy van den Borne van der Heijden. Het bedrijf werkt momenteel met 80 trekkende eenheden, 120 getrokken eenheden en circa 100 medewerkers.

In Bergeijk startte Jan Daris al aan het einde van de 19e eeuw met het vervoer van levensmiddelen waaronder boter, maar ook kolen en turf met paard en wagen. Daaruit ontstond Daris Expeditie dat momenteel al onder leiding van de 4e generatie staat in de neven Ad en Arjan Daris staat. Daris expeditie beschikt over 33 vrachtwagens en 55 medewerkers.

Deze bedrijven beseffen dat het - zeker in deze tijd - noodzakelijk is om door samenwerking tot een verbetering van de kwaliteit én een reductie van de kosten te komen ten gunste van de klanten en hun eigen concurrentiepositie. Ook al moest daarvoor een klein stukje vrijheid worden ingeleverd ten behoeve van de samenwerking.

Naast kantoren, warehouses en een cross-dockingruimte, beschikken de bedrijven op het logistiek centrum ook over truckwerkplaatsen, truckwashes en een bandensteunpunt, functies die ook voor andere transportbedrijven open staan. Daarnaast biedt het Kempisch Logistiek Centrum ruimte aan parkeren voor vrachtwagens op een terrein dat verhuurd is aan Rijkswaterstaat, en een zwaar beveiligde truckparking en een verkooppunt voor diesel voor zakelijk verkeer.