Nieuw kennis- en innovatiecentrum voor de veehouderij.

Kempisch Bedrijvenpark verkoopt ruim 40.000m² bedrijventerrein aan MS Schippers uit Bladel. Op het bedrijvenpark wordt een nieuw kenniscentrum, het hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd.   

MS Schippers ondersteunt al 50 jaar de veehouder. Als totaalleverancier voor de veehouderij komt MS Schippers iedere dag in de stal waarin ze samen met de veehouder bekijkt hoe het beter kan. De afgelopen jaren profileert MS Schippers zich steeds sterker als partner in het terugdringen van antibiotica in de veehouderij. De omzet van het bedrijf bedraagt jaarlijks ruim 80 miljoen euro, waarvan het merendeel buiten Nederland, in Europa wordt gerealiseerd. In Bladel is het hoofdkantoor en een fabriek voor de productie van oormerken gevestigd. In Lommel (B) is een distributiecentrum gelegen. Er zijn in totaal ongeveer 250 medewerkers werkzaam bij het bedrijf.

Impressie Nieuwbouw MS Schippers. Ontwerp: André van de Ven Architecten

MS Schippers is voor agrarische ondernemers steeds meer partner voor kennis en expertise over de veehouderij. Het nieuw te bouwen innovatie- en kenniscentrum voor de veehouderij biedt straks de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. Ook is er ruimte voor start-ups; ondernemende kenniswerkers die voor en samen met MS Schippers nieuwe toepassingen voor de veehouderij ontwikkelen. 

Mark Schippers - samen met zijn broers Harrie en Guus vormt hij de directie van MS Schippers – legt uit: “MS Schippers heeft sinds de oprichting 50 jaar geleden een sterke groei doorgemaakt en groeit nog steeds. Door de concentratie van onze activiteiten zijn wij in staat om beter in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Innovatie is steeds belangrijker om een antwoord te bieden op de vragen van de klant. Het nieuwe innovatie- en kenniscentrum speelt daarbij straks een belangrijke rol. Het Kempisch Bedrijvenpark is een perfecte uitvalsbasis voor onze Europese markt”. 

Burgemeester Boy Swachten, voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark, is erg blij met de nieuwbouwplannen van MS Schippers: “Het wordt niet alleen een heel mooi gebouw op een markante plek, langs de A67. Ook de ontwikkeling bij MS Schippers toont aan dat Kempische bedrijven aandacht geven aan innovatie en ontwikkeling. Dat past heel goed bij de Brainport-gedachte, die van groot belang is voor de toekomst van onze economie”. 

Voor de medewerkers en bezoekers wordt een parkeergarage gebouwd langs het naastgelegen motorcrossterrein. De wand van de parkeergarage wordt zo gebouwd, dat het geluid en stof van de crossbaan maximaal worden geabsorbeerd. Met de motorcrossvereniging worden afspraken gemaakt over het medegebruik van de parkeergarage bij crosswedstrijden in het weekend.
 
Binnenkort wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2017.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven, gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 45% is verkocht.