Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien.

Er worden door Kempische bedrijven veel technische topprestaties geleverd. Op KempenTech worden deze innovaties en technische hoogstandjes in de spotlights gezet. Met het thema ‘Technology Connects’ sluit KempenTech aan op de activiteiten van de Dutch Technology Week 2017 in de Brainportregio. De kracht van KempenTech bestaat uit de combinatie van programma’s voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners uit de Kempen en andere geïnteresseerden.

Vrijdag bedrijvenrelatiedag voor ondernemers
Vrijdag wordt de bedrijvenrelatiedag voor en door ondernemers georganiseerd. Die dag staan de bedrijvenbeurs, het symposium georganiseerd door het Kempische Ondernemers Platform en een netwerkborrel op het programma. Deelnemende bedrijven organiseren zelf voor hun relaties ook tal van activiteiten.

Op vrijdag zorgen techniekcoaches van Stichting Techniekportaal, het Pius X-College en het Rythovius College, samen met deelnemende bedrijven, voor een activiteitenprogramma voor kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs. Op die manier komen zij op een speelse manier in contact met techniek en lokale bedrijven.

Zaterdag publieksdag voor iedereen
De ‘High Tech Ontdekkingsroute’ op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers. Deze dag zit vol met verrassende (techniek)ontdekkingen. TU/e Studenten van STORM presenteren een elektrische motor, Driessen Autogroep legt uit hoe via het CANBus netwerk informatie uit auto’s wordt vergaard en gedeeld voor andere toepassingen. KSE presenteert een model van een doseer- en weegmachine die je zelf mag besturen, bij DevLab Academy kun je ontsnappen uit een Escape-room, TU/e studenten van InMotion presenteren een elektrische formule wagen, Wouters Group Vencotec demonstreert een automatische varkensvoerinstallatie in Lego en bij Van Herk Megatronica kun je ‘boter, kaas en eieren’ tegen een computer spelen en kunnen kinderen zelf een robotje bouwen. En er is nog veel meer!

Nieuw dit jaar is de Kempische banenbeurs op zaterdag georganiseerd door Werkenindekempen.nl. Zij organiseren o.a. speed-dates bij bedrijven, geven sollicitatietips, kun je profielfoto’s laten maken en is er een CV-doctor aanwezig.

KSE Process Technology in Bladel zal op zaterdag haar deuren van o.a. haar recente nieuw gebouwde assemblagehal open stellen. Van en naar KSE zal vanaf KempenTech een gratis pendelbusje rijden.

Locatie
KempenTech wordt gehouden aan de Diamantweg op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Het wordt georganiseerd door het Kempische Ondernemers Platform, ondernemers uit de Kempen, het Kempisch Bedrijvenpark en het Huis van de Brabantse Kempen. Op vrijdag zijn de deuren geopend van 10:00u tot 19:00u en op zaterdag van 11:00u tot 17:00u. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie over KempenTech en alle activiteiten, het aanmelden van bedrijven voor deelname aan de beurs en het aanmelden voor het symposium van het Kempisch Ondernemers Platform kijk je op www.kempentech.nl.