Bestuurder/directeur Mark Schippers van KLC BV en voorzitter Boy Swachten van het Kempisch Bedrijvenpark hebben de koopakte getekend voor de gefaseerde aankoop van 11,7 ha op het Kempisch Bedrijvenpark.

Daarnaast wordt er nog een kavel van 1 ha gereserveerd voor toekomstige uitbreiding. Het gaat om een samenwerking tussen de transportbedrijven Van der Heijden, Daris, Van Dingenen en leverancier van agrarische benodigdheden Schippers. Samen ontwikkelen zij het Kempisch Logistiek Centrum waar de transportbedrijven gevestigd worden. Het logistieke centrum bevat daarnaast een parkeerplaats voor trucks met restaurant en facilitypoint, een truckwerkplaats, een truckwash en bandensteunpunt en een dieselpomp voor zakelijk verkeer.

De verplaatsing van de transportbedrijven naar de snelweglocatie op het KBP biedt kansen voor groei en is een oplossing voor de ontstane knelpunten nabij de kernen van Bladel, Bergeijk en Hapert.

De logistieke bedrijven zijn op de oude locaties uit hun jas gegroeid. Deze locaties worden de komende periode herontwikkeld. Locatie Leemskuilen in Bladel (van Van der Heijden) biedt straks ruimte voor wonen en werken en locatie De Wijer (van Van Dingenen) wordt bestemd voor wonen. Ook Daris uit Bergeijk neemt deel in de samenwerking en streeft er naar op termijn alle bedrijfsactiviteiten naar het KLC te verplaatsen. Voorzitter Boy Swachten: “Gezien het economische tij is het een uiterst bijzondere transactie. Het KBP is blij dat zij een passende oplossing kan bieden voor bedrijven die op de huidige plek niet goed meer uit de voeten kunnen en verkeersoverlast bezorgen.”

De eerste fase van de ontwikkeling betreft bebouwing en inrichting van de zichtlocatie van 10.2 ha ten westen van de N284. De tweede fase bestaat uit de bouw van de nieuwe huisvesting Van Dingenen aan de Diamantweg. De aanleg van het parkeerterrein is naar verwachting in september 2012 gereed. Met de eerste bedrijfsgebouwen wordt ook op korte termijn gestart.

Het logistieke centrum biedt naast de bedrijfsactiviteiten ook voorzieningen voor (internationaal) vrachtverkeer op de A67. Op deze drukke transportas, van het Ruhrgebied naar de havens in Antwerpen, zijn problemen ontstaan met parkeren, ladingdiefstal, een gebrek aan sanitaire voorzieningen en de veiligheid van chauffeurs.

KLC BV ontwikkelt daarom een full service concept voor deze doelgroep. Er kan op een met camera’s beveiligde parking tegen betaling overnacht worden. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat op het terrein ruimte gereserveerd voor onbetaald parkeren. Het truckerrestaurant biedt diverse faciliteiten voor truckers. Boven het restaurant is ruimte voor een facilitypoint waar kleine bedrijven zich kunnen vestigen die service verlenen ten dienste van alle bedrijven op het KBP. Voor het truckerrestaurant is KLC BV nog op zoek naar een geschikte exploitant. Verder biedt het logistiek centrum voorzieningen voor de truck. Tijdens de stop kan men onderhoud laten plegen aan de vrachtwagen in de werkplaats, het bandensteunpunt of de carwash en kan de brandstofvoorraad worden aangevuld.

Transporteur Gert-Jan van der Heijden: “De transportbedrijven gaan zelfstandig verder, maar door samenwerking kunnen we klanten meer kwaliteit tegen lagere kosten leveren.”

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door een gezamenlijke subsidie van Interreg (Europa), de provincie Noord-Brabant en KBP.