Van Dingenen Transport uit Hapert is in september begonnen met de uitvoering van de eerste fase van zijn algehele bedrijfsverplaatsing van de Wijer in Hapert naar het KBP.

De grootvader van de huidige eigenaar, begon het bedrijf in 1927 aan de Wijer in Hapert. De eerste goederen werden nog met paard en wagen vervoerd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een modern transportbedrijf met circa 80 medewerkers en 65 trucks. Logistieke en transportdiensten worden aangeboden van groot tot klein: in alle gevallen is het maatwerk.

De huidige locatie aan de Wijer was al enige jaren niet meer geschikt. Ruimte voor uitbreiding was er niet, Van Dingenen Transport was genoodzaakt op allerlei plaatsen ruimte te huren voor op- en overslag van goederen en het parkeren van trucks en opleggers.

In overleg met de gemeente Bladel is ervoor gekozen de huidige locatie te her ontwikkelen tot de nieuwe woonlocatie Dennenoord. Het bestemmingsplan daarvoor is inmiddels van kracht. Vooruitlopend op de realisering daarvan is Van Dingen Transport op het KBP gestart met de bouw van een nieuw logistiek centrum met bijbehorende kantoren: dit is de 1e fase van de bedrijfsverplaatsing.

Naar verwachting gaat VDT over enkele maanden met een deel van het bedrijf over naar de nieuwe locatie, de rest volgt zodra de nieuwe woonlocatie kan worden uitgevoerd.
De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Valeres uit Best en voorziet in een opslagruimte voor ruim 6.500 pallets, een overslagruimte en een kantoor voor directie en ondersteunende afdelingen.

Naar verwachting wordt het complex maart 2015 opgeleverd en in gebruik genomen. Daar wordt momenteel zo hard aan gewerkt dat het hoogste punt kan worden gevierd. Zaterdag 8 november a.s. om 11:00u hijst burgemeester Boy Swachten de vlag in de top.