Kom zaterdag 24 mei naar het Kempisch Bedrijvenpark en bezoek de Hotspot van de Brabantse Kempen.

Van 18 tot en met 24 mei wordt voor de derde keer de Dutch Technology Week georganiseerd. High Tech bedrijven laten zien hoe leuk techniek is, en welke mogelijkheden er liggen voor scholieren, studenten en liefhebbers. Verschillende hotspots vormen een high tech-ontdekkingsroute in de Brainport-regio. Het Kempisch Bedrijvenpark is zo’n hotspot, waar op 24 mei verschillende bedrijven laten zien wat ze doen. KSE Process Technology uit Bladel presenteert zich ook tijdens deze dag.  

De Kempen is high tech
KSE is een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar in Bladel gevestigd is. “Wij zijn een specialist in de diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie”, begint Marijke Vreugdenhil, Marketing & PR bij KSE. “We maken doseer- en weegmachines en automatiseringssoftware, die de hele wereld over gaan.” Deelnemen aan de Dutch Technology Week en de bijbehorende high tech-ontdekkingsroute is volgens Marijke essentieel. “Het is belangrijk om mensen voor techniek te interesseren”, aldus Marijke. “De route is een goede manier om onze krachten te bundelen. De Kempen is high tech. We zijn bovendien altijd op zoek naar jonge, enthousiaste mensen om het bedrijf te versterken.”  

Innovatie voorop
Tijdens de ontdekkingsroute zal KSE een bestuurbaar demo-model van een van hun machines tentoonstellen. Middels een iPad is die door iedereen te besturen. “We zijn in onze markt zeker een innovatief bedrijf”, legt Marijke uit. “We denken met onze klanten mee.” Als voorbeeld geeft ze de FCD-doseermachine. “We hebben deze doorontwikkeld tot de FCCD”, zegt ze. “De FCD doseerde en woog vanuit silo’s. De FCCD werkt met containers, waardoor de producent makkelijker kan wisselen bij een andere receptuur en effectiever met grondstoffen om kan gaan. De FCCD is nu een standaardproduct van KSE geworden. Innovatie wordt gedeeld. Dat is ook de basis om mee te doen aan de high tech-ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week. “Je kunt laten zien hoe high tech je bezig bent”, zegt Marijke. “Niet alleen wij, maar ook de bezoekers en de andere bedrijven. Niet alleen Philips en ASML zijn vooruitstrevend. Ook in De Kempen wordt innovatief werk verricht. Dat willen we graag delen met jongeren.”

Ontdek De Brabantse Kempen
De deelnemende bedrijven, waaronder KSE,  verzamelen zich in een tent op het Kempisch Bedrijvenpark nabij het nieuwe pand van Diffutherm. Diffutherm stelt bovendien op 24 mei haar deuren open voor publiek. Er rijden pendelbussen tussen de diverse hotspots in regio Eindhoven. Kom zaterdag 24 mei dus naar het Kempisch Bedrijvenpark en bezoek de Hotspot van de Brabantse Kempen.