De organisatie van de eerste High Tech Ontdekkingsroute in De Brabantse Kempen kijkt terug op een succesvolle editie.

Op zaterdag 24 mei bezochten meer dan 2.200 bezoekers de hotspot op het Kempisch Bedrijvenpark als onderdeel van een geslaagde Dutch Technology Week waarin een breed publiek kon genieten van de ‘wonderen van technologie’.

Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerd interactief aanbod van een tiental bedrijven met bijzondere innovaties uit de Kempische regio. Dat techniek leuk en inspirerend kan zijn  voor jong en oud bleek uit de enthousiaste reacties van het  publiek.   

“We zijn zeer tevreden over het bezoekersaantal. We hebben een mooi visitekaartje afgegeven van de Brabantse Kempen”, aldus Piet Tulner, directeur Kempische Bedrijvenpark. “De inzet van de Kempische deelnemers was enorm,  het laat zien wat voor prachtige high tech bedrijven in onze Brainport subregio te vinden zijn. De combinatie met de open dag van Diffutherm trok extra publiek, vele geïnteresseerde hebben de kans gegrepen om een kijkje te nemen in dit prachtige bedrijf,”. “Het zou mooi zijn als we samen met de Kempische ondernemers volgend jaar een vervolg kunnen geven aan dit succes”.

De deelnemers aan de High Tech Ontdekkingsroute waren: Bruns, Faes Group, ATD Machinery, VDL, Diffutherm, KSE, Hapert Aanhangwagens, Vencomatic Group en Berlingr. Het evenement werd geïnitieerd door het Kempisch Bedrijvenpark, het Kempisch Ondernemers Platform en het Huis van De Brabantse Kempen. 

Naast de hotspot in de Kempen waren er nog 6 andere hotspots in de Brainportregio zoals de High Tech Campus Eindhoven, ASML, Automotive Campus en Food Tech Park in Helmond en de hotspot in Acht. Meer informatie: www.dutchtechnologyweek.nl