Erik Jansen, Eigenaar van FittinQ en Boy Swachten, voorzitter van het Kempisch Bedrijvenpark hebben een overeenkomst getekend voor de koop van een kavel op het Kempisch Bedrijvenpark.

De koop is bedoeld voor nieuwbouw van een modern distributiecentrum met kantoorruimte en showroom voor FittinQ.  FittinQ is het moederbedrijf van het woonmerk QAZQA en webshop Lampenlicht.nl.

FittinQ BV is een snel groeiende onderneming met 60 medewerkers. Het bedrijf heeft webshops voor verlichtingsartikelen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italie, Ierland, Zweden en Polen. Het hoofdkantoor en centrale magazijn zijn nu gevestigd in Valkenswaard. Deze activiteiten worden nu verplaatst naar het KBP in Hapert. Daarnaast heeft FittinQ diverse servicevestigingen in Europa. 

FittinQ BV is met haar merk Lampenlicht.nl marktleider in Nederland in de online verkoop van verlichtingsartikelen. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt eigen lampen en armaturen en distribueert merken van derden. Alle bestellingen uit Europa worden verzonden vanuit het centrale magazijn. Lampenlicht.nl heeft op de woonboulevard in Breda een outletstore voor verkoop van verlichting aan particulieren. FittinQ heeft de doelstelling om in de nabije toekomst ook de samenwerking op gebied van fulfilment met andere webshops uit te breiden. 

Erik Jansen: “De verhuizing naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert biedt ons de mogelijkheid om te groeien en het logistieke proces te optimaliseren. Ik heb voor deze locatie gekozen vanwege de goede ligging aan de A67, het vele groen op het bedrijvenpark en de moderne voorzieningen. Mijn bedrijf is geworteld in de Kempen. Ik ben ervan overtuigd dat het KBP een mooie en duurzame locatie is voor mijn bedrijf en ik ben erg trots op het ontwerp van het nieuwe pand”.

Voorzitter KBP, Boy Swachten: “FittinQ is een aanwinst voor de diversiteit aan bedrijvigheid op het KBP. Het KBP is uitermate geschikt voor dit soort bedrijven. We zijn de voor- en achterdeur richting Europa en de Poort tot Brainport, niet voor niets kiest dit bedrijf voor een locatie aan de A67”. 
De bouw start in 2016. Architectenbureau VLCS Architecten uit Westerhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw.

Erik Jansen en Boy Swachten