Bladel komt met stip binnen op nummer 10 van de Elsevier-ranglijst van sterkste economische gemeenten van Nederland. Volgens het weekblad is dat onder andere te danken aan de toplocatie Kempisch Bedrijvenpark.

Gemeente Bladel grootste stijger
De gemeenten langs de A67, vanaf de High Tech Campus in Eindhoven tot de Belgische grens, vormen een succesvolle ‘Kempen-Corridor’. De gemeenten Veldhoven, Eersel en Bladel scoren hoog in de ranglijst. Vooral het nieuwe Kempisch Bedrijvenpark is de trots van de regio, waar al veel bedrijventerreinen succesvol zijn.  

Regio Eindhoven economisch de sterkste
Na de slimste, is Brainport Regio Eindhoven nu ook de economisch sterkste regio. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Elsevier. Na regio Eindhoven volgt Amsterdam en regio Breda. Brainport werd in 2011 uitgeroepen tot slimste regio van de wereld en is recent door de Britse Financial Times verkozen tot beste regio om in te investeren, na Londen en Helsinki.

Toplocatie KBP
Het Kempisch Bedrijvenpark biedt in de toekomst voldoende ruimte voor groei. Elsevier noemt KBP de poort van brainport: "De gemeente Bladel groeit mee op de vleugels van de regio rond Eindhoven".

Burgemeester Boy Swachten, tevens voorzitter van het KBP zegt heel trots te zijn op het 'wonder van Bladel': "Van 44 naar tien. Dat is echt een prachtig resultaat. We hebben doorgebeten in de aanleg van het bedrijvenpark en ook tijdens de recessie is er sinds 2011 ruim 1/3 van het bedrijvenpark verkocht.” "We hebben de intentie om in de top tien te blijven. We blijven de komende jaren dus flink investeren in het terrein."