De bouwwerkzaamheden voor transportbedrijf Van Dingenen op het Kempisch Bedrijvenpark zijn gestart. In het voorjaar van 2015 wordt het nieuwe pand in gebruik genomen.

Familiebedrijf
Jan van Dingenen is de derde generatie in familiebedrijf Van Dingenen Transport. Het bedrijf bestaat al meer dan 75 jaar en opereerde altijd vanaf de Wijer in Hapert.
In 1927 begon Jan’s grootvader met het vervoeren van agrarische producten. Hij had een boerderij en deed daarnaast transport voor collega-boeren met paard en wagen. Tien jaar later kocht hij zijn eerste vrachtwagen en werd het transportbedrijf gestart. Later nam zijn zoon Frans het over, die op zijn beurt het stokje doorgaf aan Jan en zijn vrouw Karin. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal transportbedrijf. "We hebben nu 65 trekkende eenheden en 80 opleggers", aldus Jan. 

Het bedrijf zat al die jaren op dezelfde locatie in Hapert. Steeds kon er worden uitgebreid op die locatue, maar de grenzen werden steeds beter zichtbaar. "We hebben  verschillende plekken waar we onze vrachtwagens, opleggers en opslag kunnen plaatsen", legt Jan uit. "Dat kan gewoon veel efficiënter. Tijd voor de volgende stap."  

Een nieuwe plek
“Naast Staalmarkt op het KBP zal een nieuwe, hal verrijzen met een opslagcapaciteit van 6.500 palletplaatsen", aldus Jan. Karin maakt de virtuele rondleiding verder af. "Vóór deze hal komt een lagere hal voor de overslag van goederen". "Aan de voorzijde van het nieuwe pand wordt de kantoorruimte gerealiseerd, in het midden de docks waar vrachtwagens laden en lossen, en rechts nog een overdekte ruimte voor laden en lossen."

Efficiëntieslag maken
De dagelijkse activiteiten van het bedrijf worden door de nieuwbouw een stuk efficienter. "We gaan straks werken met een Warehouse Management System", vertelt Karin. "Die houdt bij wat we op voorraad hebben, zodat we veel efficiënter kunnen orderpicken." Bij ieder logistiek bedrijf zijn de achterliggende processen minstens zo belangrijk als het transport van A naar B. "Op dat gebied kunnen we na onze verhuizing een grote slag maken", aldus Jan. 

Maar voordat er verhuisd kan worden zal er eerst gebouwd moeten worden. Dat is begin september gestart. Het gebouw wordt gerealiseerd in twee fasen. In het ontwerp is rekening gehouden met de komst van een extra uitbouw. Valeres uit Best, een bedrijf met ervaring als het gaat om bouw van logistieke hallen, is in het voorjaar van 2015 klaar met de bouw. Jan ziet een positieve toekomst en verwacht dat het bedrijf verder zal groeien. “Iets wat goed is kan altijd beter.”

Interview uit PC55 door Stijn Lamers (www.tekststijn.nl)